Informacija telefonu: +370 61170170

Agurkai

Agurkai

Agurkai

Vienmetis augalas iš moliūgų šeimos, auginamas dėl savo ilgų vaisių.

100g agurkų  – 15 kcal

Sudaro 99% vandens, kalio, fosforo, kalcio, magnio, geležies, cinko, vitaminų C, B1, B2, B6, PP, E ir pro-vitamino A.

Vandens patranka

Tai natūralus mūsų kūno “drėkintuvas”, kuris turi naudingą poveikį mūsų odai. Kalio, esančio agurkuose, dėka, jie turi valomųjų ir kraujo spaudimą mažinančių savybių.

Gražios akys

Agurkai taip pat gali būti naudojami kaip veido kaukė, kuri valo ir glotnina odą, pašalina paburkimą ir šešėlius po akimis.

Vandeningas delikatesas

Tik XIX amžiuje agurkai buvo pradėti valgyti žali. Šiandien ši daržovė naudojama salotose, užkandžiuose, sumuštiniuose. Ji taip pat gali būti patiekta karšta, kaip ir cukinija. Rauginti agurkėliai yra skanus ir mėgstamas delikatesas Rytų Europos virtuvėse.