Informacija telefonu: +370 61170170

Alyvuogės

Alyvuogės

Alyvuogės

Mažų medžių rūšis Oleaceae šeimoje.

100 g alyvuogių – 160 kcal

Alyvuogių lapai turi oleuropeino, oleasterolio ir leino, oleino rūgšties, antioksidantų: vitamino E, polifenolių. Alyvuogių aliejus suteikia mums reikalingų polinesočiųjų (omega-6) riebalų rūgščių, nesuvartojant sočiųjų riebalų rūgščių.

Sveikatą gerinanti nauda ir alyvuogių vartojimas

Amerikos savaitinis žurnalas “Time” įtraukė alyvuoges į sveikiausių pasaulio produktų sąrašą. Alyvuogės, kartu su alyvuogių aliejumi, yra naudingos sveikatai ir žinomos dėl didelio kiekio mononesočiųjų rūgštinių riebalų, kurie gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Alyvuogės apsaugo širdį ir kraujagysles nuo aterosklerozės. Jos yra pagrindinis komponentas Viduržemio jūros dietoje, kuri yra sektinas sveikos mitybos pavyzdys.

Žalios ir juodos

Yra nemažai alyvuogių rūšių. Jos gali būti žalios, juodos, mažos ar didelės, su skirtingais skoniais ir įvairiais įdarais. Marinuotos subtiliu sūrymu, alyvuogės įgauna tamsaus vyno spalvą ir šiek tiek vaisinį skonį. Jos yra nepakeičiamas užkandis ir puikus įvairių salotų ingridientas.