Bulvės

Bulvės
Tai pasėlių gumbai iš daugiamečių Solanum tuberosum, kurie priklauso Solanaceae šeimai.
100 g bulvių – 90 kcal
Bulvės yra puikus vitaminų B1, B2, B6, PP ir C šaltinis. Jose taip pat yra proteinų, angliavandenių, kalcio, kalio, fosforo ir magnio.
Paruošimo būdai
Šiandien jau sunku įsivaizduoti pasaulio virtuves be bulvių. Jose nėra daug kalorijų – tik viena penktoji kalorijų dalis tokiame pačiame makaronų ar grūdų kiekyje. Bulvėse yra daug mineralinų ir vitaminų. Kita vertus, bulvių viduje pagrinde yra krakmolas. Ši daržovė puikus ingridientas salotoms, keptos, virtos ar keptos grilyje. Vidutinio kietumo bulvės yra geros gaminti traškučius ar bulvinius blynus. Jos gali būti išvirtos vandenyje ir naudojamos sriuboje.
Lengva ir turtinga
Kalcis ir kalis bulvėse neutralizuoja nenaudingos druskos įtaką mūsų kūnui.
Magnis stiprina širdį, ko pasėkoje galime lengviau susidoroti su stresu.
Ląsteliena naudinga virškinimo sistemos procesams.
Fosforas stiprina dantis ir dantenas, užima svarbią rolę augimo procesuose, dėl ko yra labai svarbus ingridientas vaikų maisto piramidėje. Geležis stiprina mūsų imuninę sistemą ir kovoja su nuotaikos svyravimais.