Informacija telefonu: +370 61170170

Cikorija

Cikorija

Cikorija

Vienmetė daržovė, kilusi iš Viduržemio jūros pakrančių ir pietinės Azijos. Nuo XVI amžiaus auginama Europoje.

100 g cikorijos – 25 kcal

Turi kalcio, magnio, fosforo, geležies, vitaminų A1, B1, B2, C, E.

Maistingiausia                                                                

Cikorija turi daug daugiau vitaminų ir mineralų nei paprastos salotos, o jų sudėtyje esantis inulinas ir intybina didina apetitą.

Sveikas prieskonis

Cikorijos lapai turi pikantišką, šiek tiek kartų skonį, ir dažniausiai yra naudojami kaip salotos. Jie tinka į salotas, kartu su sūriu, riešutais, burokėliais, ar obuoliu bei kriauše.

Cikorija ant stalo

Cikorijos lapus galima valgyti su keliais lašais aliejaus ir citrina, ar kartu su kiaušiniais, tepamu sūriu, žuvimi ar mesa. Jie gali būti kepami orkaitėje, garuose ar grilyje. Populiarus patiekialas – cikorijų sriuba su sūriu, česnaku ir citrina.