Informacija telefonu: +370 61170170

Griežčiai

Griežčiai

Griežčiai

Augalas, kilęs iš Viduržemio regionų laukinių ropių.

100 g griežčių – 11 kcal

Griežčiuose yra gliukozės, mineralinių druskų, B ir C grupių vitaminų.

Gera ir pigu

Jie auginami vidutinio ir vėsaus klimato juostose – šis augalas mėgsta žemas temperatūras. Šis augalas buvo labai populiarus iki kol bulvės tapo lengvai prieinamos visam pasauliui.

Griežčiai virtuvėje

Griežčiai gali būti valgomi su mėsa vietoj bulvių. Paprastai jie išverdami, paruošiami garuose ar kepami. Tai taip pat geras ingridientas sriuboms bei daržovių patiekalams. Norvegijoje tai pagrindinis visų patiekalų, valgomų per šventes, akcentas.

Kas turėtų valgyti griežčius?

Griežčiuose yra maždaug 90% vandens. Jie labai sotūs ir turintys mažai kalorijų, todėl pagrinde rekomenduojami viršsvorį turintiems žmonėms ir tiems, kurie laikosi lieknėjimo dietų. Griežčiai taip pat žinomi dėl to, kad apsaugo nuo odos ligų, plaukų slinkimo ir taip pat dėl to, kad stiprina plaukus. Griežčių sirupas palengvina kosulį.