Informacija telefonu: +370 61170170

Kaliaropės

Kaliaropės

Kaliaropės

Augalas iš kopūstų šeimos, žinomas jau nuo senovės Romos laikų.

100 g kaliaropių – 33 kcal

Turi karotino, natrio, kalio, magnio, kalcio, mangano, geležies, vario, fosforo, jodo ir vitaminų B1, B2, B6, C.

Antioksidantas

Kaliaropės turtingo antioksidantais ir prieš-vėžinėmis medžiagomis, dėl ko kaliaropių vartojimas turi ryškų apsauginį efektą prieš vėžį. Didesnis naudingų medžiagų kiekis randamas jaunuose kaliaropių lapuose.

Kaliaropių paruošimas

Kaliaropės turi subtilų švelnų skonį. Jos gali būti valgomos žalios, supjaustytos juostelėmis ir įdėtos į salotas. Kaliaropės skanios ir virtos ar kaitintos garuose, taip pat ir sumaltos su mėsa ar žuvimi.

Vaikams

Kaliaropė – daržovė, turinti daug mineralinių druskų ir vitaminų, gerą skonį ir anti-alergenų, todėl ji stipriai rekomenduojama mažiems vaikams.