Informacija telefonu: +370 61170170

Kaparėliai

Kaparėliai

Kaparėliai

Tai pumpurėliai ant kaparėlių krūmų. Pagrinde auga Viduržemio regionuose ir pietinėse Amerikos valstijose.

100 g kaparėlių – 23 kcal

Juose gausu antioksidantų, daug natrio ir šiek tiek vitamino C.

Egzotiškas prieskonis

Kaparėlių žiedai yra įvairiais būdais marinuojami - dažniausiai aliejuje, act ear sūdytame vandenyje. Paruošti tokiu būdu kaparėliai yra pagrindinis Viduržemio regiono virtuvės ingridientas. Dėl jų stipraus skonio pagrinde naudojami kaip prieskoniai. Kaparėliai įtraukiami į daugumą salotų, padažų ir picų receptų. Prancūzijos virtuvėje kaparėlių padažas naudojamas ir su mesa. Visgi, kaparėlių apdorojimas aukštoje temperatūroje turėtų būti vengiamas, nes tuomet jie praranda savo unikalų skonį. Geriausia juos dėti į šiltą padažą.

Tradicinis afrodiziakas

Kaparėliai mažina pilvo pūtimą, turi anti-reumatinių savybių, gerina kepenų darbą. Jie taip pat naudojami mažakraujystės ir artrito gydymui. Remiantis tradicine medicina, kaparėliai naudojami ir kaip vyrų dietos ingridientas, kuris gali sumažinti impotenciją.