Informacija telefonu: +370 61170170

Morkos

Morkos

Morkos

Dvimetis augalas iš salierų šeimos auginamas dėl savo geltonai oranžinių šaknų. Plačiai randamas Europoje, Azijoje, šiaurės Afrikoje ir Amerikoje.

100 g morkų – 31 kcal

Turi angliavandenių, baltymų, karotino, vitaminų B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, taip pat kalcio, geležies, kalio.

Naktį matyk kaip erelis!

Vitaminų ir mineralinų druskų kombinacijos dėka, morkos padeda sumažinti mažakraujystę bei pagerinti regėjimą tamsiu paros metu.

Auksinis įdegis

Morkos iš visų daržovių turi didžiausią kiekį beta-karotino. Dėl šios priežasties morkų vartojimas sustiprina kūno atsparumą žalingiems ultravioletiniams spinduliams, suteikdamas kūnui galimybę įdegti švelnia ir sveika spalva.

PRODUKTAI SU ŠIA DARŽOVE

RECEPTAI SU ŠIA DARŽOVE