Informacija telefonu: +370 61170170

Pastarnokas

Pastarnokas

Pastarnokas

Pastarnokai auginami laukinėje gamtoje kaip daržovės. Jie gali būti randami Europoje ir kai kuriose Azijos dalyse.

100g pastarnokų – 56 kcal

Pastarnokuose yra proteinų, angliavandenių, ląstelienos, kalio, kalcio, fosforo, magnio, natrio, geležies, cinko ir vitaminų A, B1, B2, B6, C, E, PP, o taip pat ir folio rūgšties.

Žavingasis pastarnokas

Antikos ir viduramžių laikas, kol bulvės dar nebuvo populiarios, pastarnokas buvo įprastai auginama daržovė. Išilga ar apvali šaknis turi aromatingą minkštimą, kuris yra unikalaus saldžiai aštraus skonio. Pastarnokai gali būti valgomi žali, naudojami salotose ar makaronuose, išvirti su kitomis daržovėmis. Jie taip pat dedami į sriubas.

Naudingas visiems kraujo tipams

Pastarnokuose yra daug įvairių maistingųjų medžiagų. Jie yra naudingi visų kraujo tipų žmonėms. Jų vaisiuose yra eterinių aliejų, furanokumarino, glikozidų, riebųjų aliejų ir flavanoidų. Pastarnokai turi diuretinių, detoksikuojančių ir anti-reumatinių savybių. Taip pat stimuliuoja apetitą ir yra naudojami inkstų akmenų gydymui.