Informacija telefonu: +370 61170170

Pomidorai

Pomidorai

Pomidorai

Auginami beveik visose geografinėse platumose. Būna įvairių rūšių ir dydžių – nuo gigantiško iki spanguolės uogos dydžio, apvalūs, ilgi, briaunuoti, nesimetriški, kriaušės formos, raudoni, rožiniai ar geltoni.

100 g pomidorų –19 kcal

Turi vertingos ląstelienos, kalcio, kalio, fosforo ir didelį kiekį vitaminų A, B, C ir E.

Daugelio mėgstamiausias

Tai viena iš labiausiai vartojamų daržovių visame pasaulyje. Sveikiausi, kai vartojami žali. Pasak Amerikos dietologų, pomidorų sulčių stiklinė kiekvieną dieną užtikrina sveikatą, grožį ir jaunystę. Rekomenduojami svorio mažinimo dietose, gydant cukraligę ir inkstų ligas.

Pamėgsite juos prinokusius

Prinokę pomidorai už savo raudoną spalvą dėkingi likopenui. Šis natūralus pigmentas turi antisklerozinių ir antivėžinių savybių, tuo pačiu mažinančių prostatos vėžio riziką. Nustatyta, kad pomidorai lengviau įsisavinami kai būna sriubose ar padažuose, negu valgomi žali.

PRODUKTAI SU ŠIA DARŽOVE

RECEPTAI SU ŠIA DARŽOVE