Informacija telefonu: +370 61170170

Pupelės

Pupelės

Pupelės

Vienmetis arba daugiametis augalas iš fabacae šeimos. Pupelės auginamos dėl savo maistingų ankščių arba sėklų jų viduje. Jos kilusios iš Pietų arba Centrinės Amerikos ir Indijos. Šiomis dienomis jos auginamos visame pasaulyje.

100 g pupelių nuo 26 iki 346 kcal

Jose yra baltymų, kalcio, fosforo, kalio, geležies, vitaminų B1, B6, C, K.

Valgomos su ankštimis

Italai ir prancūzai augina didelę įvairovę nepluoštinių pupelių. Jos vartojamos visos – ir ankštys, ir sėklos, esančios viduje.

Maistingos sėklos

Beveik kiekviena pupelių rūšis turi ankštį ir yra auginama dėl jų sėklų, kurios yra turtingos maistingais elementais. Sėklos išdžiovinamos ir laikomos tokioje būsenoje. Prieš valgant jos pamerkiamos vandenyje, kad būtų galima gaminti įvairius patiekalus su pupelėmis.

Didelė pupelių šeima

Pupelių rūšių yra apie 200. Populiariausios yra žaliosios ir geltonosios pupelės, baltosios pupelės, raudonosios pupelės („inkstai“), „Borlotti“ pupelės, raudonosios bėgikės (meksikietiškos) pupelės ir kitos.

PRODUKTAI SU ŠIA DARŽOVE

RECEPTAI SU ŠIA DARŽOVE