Informacija telefonu: +370 61170170

Rabarbarai

Rabarbarai

Rabarbarai

Rabarbaras – rūgtinių augalų gentis, kuriai priklauso daugiamečiai žoliniai augalai. Šis augalas kilęs iš Vidurio Azijos regionų, Bulgarijos ir pietų Sibiro. Auginamas kaip daržovė.

100g rabarbarų – 16 kcal

Rabarbarai turi magnio, kalio, kalcio, geležies, fosforo, natrio, B grupės vitaminų, vitamino C ir karotino.

Rabarbaro vilionės

Rabarbaras yra vienas pirmųjų pavasario vaisių ir jau vien dėl to jis mus vilioja savo šviežumu ir gaivumu. Rabarbarai auginami dėl jų žalių ar raudonų stiebų, kurie turi specifinį, netgi gaivinantį skonį. Šie stiebai puikiai tinka sultims, vaisių gėrimams ar pyragams. Taip pat galima naudoti ir želė ar gaivinančiuose gėrimuose.

Vitaminas C

Rabarbarai žinomi dėl didelio kiekio geležies ir vitamino C, lo tai gerina maisto virškinimą, gydo gastritą ir didina apetitą. Taip pat, rabarbarai apsaugo nuo žarnyno ligų ir turi valomųjų savybių. Jie stimuliuoja skrandžio sulčių ir tulžies šalinimą, taip gerinant virškinimą. Rabarbarai naudojami ir kovojant su nutukimu. Visgi, žmonės, kenčiantys nuo artrito, inkstų akmenligės ar virškinimo sistemos sutrikimų, turėtų vengti rabarbarų ar juos vartoti labai saikingai, kadangi juose yra oksalo rūgšties.