Informacija telefonu: +370 61170170

Ridikėliai

Ridikėliai

Ridikėliai

Ridikėliai – tai daržovė, kilusi iš pietinės Azijos. Šiuo metu auginama įvairiuose pasaulio kraštuose. Jų istorija kilusi dar nuo senovės laikų.

100g ridikėlių – 14 kcal

Ridikėliuose yra natrio, sieros, kalcio, geležies, magnio, fosforo, vario, chloro, vitamin A, B1, B2, C, E ir PP.

Geriausi, kai valgomi švieži

Sveikiausi ridikėliai yra tuomet, kai jie valgomi švieži, salotose ar sumuštiniuose. Taip pat juos galima patiekti ruoštus garuose ar išvirtus. Ridikėlių lapai irgi valgomi – jie gali būti kombinuojami su salotomis, šviežiais agurkais ir lęšiais. Lapai turi tokias pačias maistingąsias medžiagas kaip ir šaknys.

Sveikatai

Ridikėliai apsaugo nuo virškinimo sutrikimų bei pašalina rėmens graužimą. Jie gydo padidėjusį rūgštingumą, apvalo inkstus ir apsaugo nuo inkstų akmenų susidarymo. Ridikėliai taip pat daro teigiamą įtaką regėjimui ir apsaugo nuo kosulio. Žmonės, kenčiantys nuo artrito, turėtų įtraukti ridikėlius į savo maisto racioną.