Informacija telefonu: +370 61170170

Ropės

Ropės

Ropės

Tai dvimetis augalas iš Brassicaceae šeimos. Auginamas kaip daržovė ir kaip medicininis augalas.

100g ropių – 35 kcal

Ropėse yra kalio, kalcio, geležies, magnio, folio rūgšties, vitaminų A1, B1, B2 ir C.

Ropės naudojamos mažai kalorijų turinčiose dietose

Ropių šaknis gali būti verdama ar naudojama žalia. Lapai taip pat valgomi ir paruošiami panašiai kaip špinatai. Ropės buvo auginamos jau senovės graikų bei romėnų. Prieš atsirandant bulvėms, ropės ir griežčiai buvo vartojami kasdieniniame maisto racione tiek žmonėms, tiek gyvuliams. Ropės yra proteinų, angliavandenių, mineralų ir vitaminų šaltinis. Jose taip pat yra apie 90% vandens, dėl ko tai yra naudingas ingridientas žemų kalorijų dietose.

Medicininis augalas

Tradicinėje medicinoje, ropės ilgą laiką buvo žinomos kaip augalas, turintis stiprinančių ir atpalaiduojančių savybių. Iš ropių galima daryti sultis, arbatą ar netgi kūno losjonus. Jos veikia kaip vaistas burnos, kvėpavimo ligoms ir mažakraujystei.