Informacija telefonu: +370 61170170

Saldieji žirneliai

Saldieji žirneliai

Saldieji žirneliai

Paprastų žirnių įvairovė, valgoma su ankštimi ir nesubrendusiais vaisiais.

100 g saldžiųjų žirnelių - 42 kcal

Turi proteino, ląstelienos, vitaminų C ir E, B grupės vitaminų, kalio, fosforo, magnio ir kalcio.

Sveikas cukrus

Žirneliai suteikia kūnui energijos, tuo pačiu metu nedidinant cukraus kiekio kraujyje.

Žaliasis užkandis

Iš pradžių žirneliai buvo auginami tik dėl sausų sėklų. XVI amžiuje skanūs ir traškūs žirneliai pradėti auginti Olandijoje, kad būtų valgomi kartu su ankštimi. Tai puikus ingridientas į rizoto, taip pat dera su mėsa ir makaronais.