Informacija telefonu: +370 61170170

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės yra dviskilčiai augalai iš Convolvulaceae šeimos. Taip pat žinomos kaip batatai ar patatai.

100 g saldžiųjų bulvių – 84 kcal

Saldžiosios bulvės turi didelį kiekį krakmolo, vitaminų C ir B, cukrų ir karotino.

Pietums ar desertui

Kulinarijos menas saldžiąsias bulves naudoja panašiai kaip ir įprastas bulves – virtas arba keptas. Šias daržoves galima kepti kaip traškučius, dėti į salotas, tortus, blynus ar prieskoningus sufle. Jas galima sutrinti, tačiau skaniausios saldžiosios bulvės yra keptos orkaitėje. Saldžiosios bulvės ne tik puikios pietums, bet dėl savo saldaus skonio jos taip pat gali būti patiekiamos ir kaip desertas.

Sveikatai ir grožiui

Pagrindinis saldžiųjų bulvių elementas yra proteinai, kurie turi antioksidantinių savybių. Jos ypatingai rekomenduojamos žmonėms, kenčiantiems nuo kraujotakos sutrikimų, gaubtinės žarnos vėžio ar nepilnamečio žarnos vėžio. Šios bulvės apsaugo mus nuo astmos, osteoporozės ar reumatoidinio sąnarių uždegimo. Idealiai tinka senjorams ir nėščioms moterims.