Informacija telefonu: +370 61170170

Sėjamoji pipirnė

Sėjamoji pipirnė

Sėjamoji pipirnė

Sėjamoji pipirnė, taip pat žinoma ir kaip pipirinė žolelė, kilusi iš šiaurės-rytų Afrikos ir pietvakarių Azijos. Ji priklauso rėžiukų šeimai.

100g pipirnės – 11 kcal

Turtingos lengvai absorbuojamo jodo, taip pat turi vitaminų A, B1, B2, E, PP, sieros, chromo, kalio, mangano, magnio ir kalcio.

Ir sode, ir namuose

Pipirnės daigai gali būti auginami netgi mūsų butuose bet kuriuo metų laiku. Verta atsiminti, kad sėjamoji pipirnė – tai ne tik daigeliai. Augalas gali užaugti iki 30-60 centimetrų ilgio. Sėjamosios pipirnės lapai yra labai skanūs, dėl to verta apmąstyti jų auginimą sode. Šviežiai nuskinta sėjamoji pipirnė yra sukapojama visai kaip česnakai ir dedama į varškę, sriubas ar salotas. Ją galima užbarstyti ir ant duonos su sviestu.

Universalus vaistas

Sėjamoji pipirnė žinoma dėl savo gydomųjų savybių odos opoms. Ji dezinfekuoja burną ir virškinimo sistemą. Ją turėtų valgyti vaikai ir nėščios moterys, taip pat ir tie, kurie kenčia nuo fizinio išsekimo. Perdėtas vartojimas nerekomenduojamas, kadangi pipirnės turi šlapimą varančių savybių.