Informacija telefonu: +370 61170170

Svogūnai

Svogūnai

Svogūnai

Dažniausiai pasaulyje vartojama daržovė. Naudojama ir kaip sveikatos produktas.

100 g svogūnų – 40 kcal

Svogūnuose yra ląstelienos, proteinų, magnio, fosforo, geležies, natrio, kalcio, kalio, vitaminų A, B1, B2, B6, C, PP.

Bakterijų priešas

Antibakterinės svogūnų savybės, kartu su jo galimybėmis išvengti infekcijų, yra labai vertinamos. Svogūnų sultyse yra fitoncidų – natūralių antibakterinių medžiagų. Verta žinoti, kad pirmiausia žalias svogūnas yra turtingas antibakterinių medžiagų, ir netgi išvirtas ar kaitintas garuose jis vis dar išlieka naudingas.

Mažina cholesterolį, stiprina širdį ir apsaugo nuo vėžio

Svogūnai padeda kovoti su cholesteroliu ir pastebimai mažina jo kiekį kraujyje. Jie taip pat turi kraujo retinimo efektą, sumažinant venų krešėjimo riziką ir mažinant kraujo spaudimą bei apsaugant širdį.

PRODUKTAI SU ŠIA DARŽOVE

RECEPTAI SU ŠIA DARŽOVE