Informacija telefonu: +370 61170170

Valgomieji lęšiai

Valgomieji lęšiai

Valgomieji lęšiai

Augalas, kilęs iš Azijos, bet šiomis dienomis auginamas daugelyje skirting pasaulio šalių.

100 g lęšių – 347 kcal

Lęšiuose yra karotino, įvairių baltymų, krakmolo, fosforo, geležies, kalcio, folio rūgšties ir vitaminų A, B1, B2, B6, C ir PP.

Sveikatos esencija

Dėl didelio folio rūgšties ir geležies kiekio, lęšiai stimuliuoja raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir padeda reguliuoti nervų sistemos darbą. Lęšiai dažnai įtraukiami į dietas ir valgomi diabetikų, nes turi mažą glikolio kiekį. Lęšiuose esanti ląsteliena valo virkšinimo sistemą ir taip pat mažina cholesterolio bei gliukozės kiekį kraujyje.

Maistinos ir skanios sėklos

Skanios ir maistingos lęšių sėklos valgomos virtos. Jos taip pat gali būti dedamos į salotas, o lęšių sriuba yra plačiai žinoma pasaulyje. Sėklos yra maistingo ir netgi žalios gali būti dedamos į sumuštinius ar karštus patiekalus vietoj petražolių ar krapų.

PRODUKTAI SU ŠIA DARŽOVE

RECEPTAI SU ŠIA DARŽOVE