Informacija telefonu: +370 61170170

Valgomoji ybiškė

Valgomoji ybiškė

Valgomoji ybiškė

Valgomoji ybiškė – daržovė, kilusi iš Afrikos, šiomis dienomis pagrinde vartojama indiškoje, rytinėje ir kreolų virtuvėse.

100 g valgomosios ybiškės – 31 kcal

Turi beta-karotino ir sveikų nesočiųjų riebalų.

Kulinarinis menas

Valgomoji ybiškė dažniausiai surenkama dar nesubrendusi. Tik tuomet ji išlieka skani daržovė. Valgomoji ybiškė – tai ilga, žalia ir šiek tiek pūkuota daržovė. Dėl savo formos primena aitriąją papriką. Nesubrendę vaisiai yra paruošiami visai kaip žalios pupos. Populiariausi patiekalai su valgomąja ybiške yra daržovių sriuba bei ybiškė pomidoruose. Japonai ybiškę kepa tempuroje ir patiekia ją su sojų padažu. Valgomoji ybiškė skani ir patiekta žalia. Užtenka ją tik nuplauti, nulupti nereikia. Be virimo, valgomoji ybiškė gali būti marinuojama ar išdžiovinama. Ji puiki ir užšaldyta. Kiekvienas stiebelis turi būti perpjautas išilgai ir įdėtas į šaldymo maišelį.

Kavos pakaitalas

Pupelės turi sveikų nesočiųjų riebalų, tokių kaip omega-9 rūšies oleino rūgštis ar omega-6 rūšies linoleno rūgštis. Jos gali būti vartojamos paskrudintos, ar kaip kavos pakaitalas.