Informacija telefonu: +370 61170170

Wasabi – japoniški krienai

Wasabi – japoniški krienai

Wasabi – japoniški krienai

Tai augalas iš Brassicaceae šeimos.  Natūraliai auga tarp kalnų upelių Japonijoje. Specialiai auginti gali būti aptinkami Kanadoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Australijoje.

100 g wasabi – 109 kcal

Turi glikozidų, provitamino A, B grupės vitaminų, vitamino C, mineralinių druskų.

Japoniškos virtuvės prieskoniai

Šviežiai tarkuotos wasabi šaknys naudojamos panašiai kaip ir krienai. Wasabi yra daug aštresnis ir labiau deginantis, panašaus skonio kaip krienai tik su šiek tiek daugiau kartumo. Europoje sunku rasti šviežio wasabio, labiau jis naudojamas kaip milteliai, kurie, sumaišyti su vandeniu, tampa tiršta mase. Taip pat galima rasti tūbelėse, kaip iš karto tinkama pasta.

Japoniškoje virtuvėje, wasabis, kartu su sojų padažų, yra puikus padažas sušiui ir sašimiui.
Wasabis, kartu su sojų padažu, imbieru, česnaku ir šviežia kalendra, gali būti puikus marinatas žuviai ar kepsniams.

Kartu su majonezu, wasabi yra nepakeičiamas valgant su kiaušiniais ar šalta mėsa.