Informacija telefonu: +370 61170170

  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 165 kcal
  • Paruošimo laikas: 80 min.
Paruošimo būdas
  1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Susmulkinkite į tyrelę, įberkite druskos, sudėkite manų kruopų ir viską išmaišykite. Palikite 20 min.
  2. Košę padalinkit į 4 dalis ir kiekvieną iškočiokite į dešrelę, nepamirškit apibarstyti miltais. Aštriu peiliu supjaustykit bulvių dešreles, paskui padarykite iš jų gražius kamuoliukus ir šakute išskobkite duobutes.
  3. Kamuoliukus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, leiskite truputį pavirti, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol kamuoliukai patys iškils, paskui perkoškite per kiaurasamtį.
  4. Pomidorų padažui paruošti, pomidorus savose sultyse susmulkinkit trintuvu, svogūnus smulkiai supjaustykite kubeliais, česnakus smulkiai sukapokite.
  5. Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite iki skaidrumo svogūnus, sudėkite česnakus, pomidorus, druską, cukrų, smulkiai supjaustytus bazilikus, čiobrelius ir lauro lapus. 10-15 min. pakepkite, ištraukite lauro lapus ir čiobrelius, susmulkinkite padažą trintuvu. Suberkite pupeles ir išmaišykite.
  6. Užpilkite kamuoliukus padažu ir patiekite.
Rekomendacijos

Šiam patiekalui paruošti galima naudoti šviežius pomidorus su odele arba be jos.

Ingredientai
Bulvės 4 vnt.
Vapeur garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml 1/2 skardinės
Pomidorai savose sultyse 1 skardinė
Vyšniniai pomidorai 5 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakas 1 skiltelė
Bazilikai 3 šakelės
Čiobrelis 1 šakelė
Lauro lapai 1 vnt.
Kvietiniai miltai 20 g
Manų kruopos 100 g
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Cukrus pagal skonį
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS