Informacija telefonu: +370 61170170

Bulvių-kopūstų užkepėlė su provanso žolelėmis ir sezamo sėklomis


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 130 kcal
  • Paruošimo laikas: 60 min.
Paruošimo būdas
  1. Brokolius ir žiedinius kopūstus atitirpinkite.
  2. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Palaukite, kol atvės ir sutrinkite į tyrelę.
  3. Pakepinkite svogūnus su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Sumaišykit su svogūnu susmulkintus žiedinius kopūstus ir brokolius (1 žiedelį palikite patiekalui papuošti), morkas ir smulkiai kapotus žalumynus. Įberkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek vandens tam, kad kopūstai troškintųsi, o ne keptų. Troškinkite 15 min. Baigus troškintis įdėkite arbatinį šaukštą pomidorų pastos.
  4. Į bulvių tyrelę įberkite šaukštą miltų, juodųjų pipirų ir kario prieskonių. Tada išminkykite tešlą.
  5. Sudėkite į kepimo formelę dalį tešlos, ant viršaus žiedinius kopūstus, o ant jų vėl bulves. Papuoškite brokolių žiedeliu, apibarstykite sezamo sėklomis ir provanso žolelėmis.
  6. Kepkite 30 min. įkaitintoje iki 180 °С orkaitėje.
Rekomendacijos

Supjaustykite užkepėlę stambiais gabaliukais ir naudokite kaip garnyrą prie žuvies, paukštienos arba mėsos patiekalų.

Ingredientai
Bulvės (vnt) 6 vnt.
Žiediniai kopūstai, 400g 1 pakuotė
Brokoliai, 400g 1/2 pakuotės
Baltas svogūnas 1 vnt.
Tarkuotos apvirtos morkos 1/2 stiklinės
Pomidorų pasta 1/2 šaukšto
Karis 1 arbat. šaukšt.
Kvietiniai miltai 10 g
Sezamas 2 šaukštai
Prieskonių mišinys "Provanso žolelės" 1/2 arbat. šaukšt.
Krapai 3 šakelės
Petražolės 3 šakelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS