Informacija telefonu: +370 61170170

  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 150 kcal
  • Paruošimo laikas: 60 min.
Paruošimo būdas
  1. Supjaustykite kubeliais moliūgą, morką, bulvę ir saldųjį pipirą.
  2. Alyvuogių aliejuje pakepkite bulvę, morką, kol pagels plutelė. Pridėkite moliūgą ir pipirus. Keliolika minučių viską pakepkite ir įdėkite neatšaldytą brokolį. Gerai viską išmaišykite, pabarstykite druska, pipirais ir džiovintu baziliku.
  3. Sukrėskite ragu ant duonos, iš anksto pašildytoje orkaiteje, ant viršaus uždėkite lauro lapą ir čili pipirą. Uždenkite duoną folija ir kepkite esant 160 °С 45-50 min.
  4. Paruoštą ragų pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
Rekomendacijos

Norint paruošti ragu, geriau pasirinkti „Batternat“ rūšies moliūgą, kuris yra kriaušės formos. Šis moliūgas yra labai aromatingas, su lygia odele, geltonai rudos spalvos, su sultingu, saldžiu, sodriai oranžinės spalvos minkštimu. Dėl nedidelio dydžio ir minkštimo su mažesniu plaušelių kiekių tokį moliūgą labai paprasta iškepti. 

Ingredientai
Duona (ruginė) 1 vnt.
Moliūgas 500 g
Bulvės 2 vnt.
Saldūs raudoni pipirai 1 vnt.
Morka 1 vnt.
Brokoliai, 400g 1/2 pakuotės
Čili pipirai 1 vnt.
Lauro lapai 2 vnt.
Bazilikai (džiovinti) 1 arbat. šaukšt.
Petražolės 3 šakelės
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS