Informacija telefonu: +370 61170170

Troškinys su grybais, traškiais svogūnais ir sviesto padažu


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 170 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Perrinkite grikius, perplaukite juos, užpilkite vandeniu santykiu 1:2 ir išvirkite.
  2. Paruoškite padažą: raudonus saldžius pipirus pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°С, ir kepkite 5-7 min. Paskui išimkite iš orkaitės ir sudėkite į stiklinį indą, uždenkite ir palikite 5 min. Nuimkit odelę ir pašalinkit šerdį.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite iki auksinės spalvos, įpylę du valgomuosius šaukštus aliejaus, sumaišykite su raudonųjų pipirų minkštimu, susmulkinkite trintuvu ir sudėkite atgal į keptuvę. Sausą augalinės kilmės grietinėlę atskieskite vandeniu, kaip nurodyta ant pakuotės, įpilkite į svogūno ir pipirų mišinį. Lėtai maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Įpilkite vyno actą ir atidžiai supilkite miltus, kad nebūtų gumulėlių, virkite lėtai maišydami, kol sutirštės.
  4. Pasūdykite, įdėkite aštriųjų raudonų pipirų ir pusę stiklinės citrinos sulčių. Permaišykite, leiskite užvirti ir padažas paruoštas.
  5. Nupilkite ir perplaukite pievagrybius. Pakepkite įpylę 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, pridėkite smulkiai sutarkuotą morką ir pakepkite kartu su grybais, pabarstykite druska ir pipirais.
  6. Supjaustykite kitą svogūną stambiais žiedais ir pakepkite likusiame aliejuje taip, kad apskrustų.
  7. Sumaišykit grikius kartu su grybais ir morkomis. Sudėliokite į lėkštes ir papuoškite skrudinto svogūno žiedais. Užpilkite padažu iš karto arba pateikit padažą atskirai.
Rekomendacijos

Kad greičiau nusiluptų paprikos odelė, ją geriausia įdėti į politeleninį maišelį ir sandariai jį uždaryti, tada už 3-4 min. beliks išimti iš maišelio ir odelė lengvai nusilups.

Ingredientai
Grikiai 250 g
Marinuoti pievagrybiai TRADITIONAL, 314ml 1 stiklainis
Morka 1 vnt.
Raudonasis svogūnas 2 vnt.
Saldūs raudonieji pipirai 1 vnt.
Citrinos sultys 40 ml
Sausa grietinėlė 3 šaukštai
Vyno actas 3 šaukštai
Kvietiniai miltai 10 g
Augalinis aliejus 10 šaukštai
Čili pipiras maltas 1/2 arbat. šaukšt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS