Informacija telefonu: +370 61170170

  • Kiekis: 2 porcijos
  • Kalorijos: 351 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Sumaišykite grikius ir avižinius dribsnius su miltais, užpilkite 200 ml karšto vandens ir palikite 20 min., kol susigers visas skystis, atitirpinkite žirnelius.
  2. Atskirai apkepinkite smulkiai supjaustytus morką ir svogūnus.
  3. Viską sumaišykite (išskyrus žirnelius), kad susidarytų faršas. Suformuokite kotletus ir apkepinkite juos iš abiejų pusių alyvuogių aliejuje, kol susidarys auksinė plutelė.
  4. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, pavirkite 10 min. Vėliau sudėkite žaliuosius žirnelius ir išvirkite daržoves. Nupilkite beveik visą skystį (palikite šiek tiek, kad butų iš ko išplakti tyrelę). Įberkite druskos.
  5. Trintuvu susmulkinkite pomidorus, bazilikus, sudėkite druską, pipirus ir  cukrų. Troškinkite 5-10 min. troškintuve.
  6. Sudėliokite į lėkštes gautą daržovių masę, kotletus ir užpilkite juos pomidorų padažu, paskui papuoškite raudonėlio šakelėmis.     
Rekomendacijos

Norėdami, kad faršas neliptų prie rankų, karts nuo karto suvilgykite rankas šaltu vandeniu.

Ingredientai
Grikių dribsniai 50 g
Avižų dribsniai 50 g
Kvietiniai miltai 20 g
Morka 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Žalieji žirneliai, 400g 1/2 pakuotės
Bulvės 2 vnt.
Pomidorai savose sultyse 1 skardinė
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Cukrus pagal skonį
Raudonėliai 2 šakelės
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS