Informacija telefonu: +370 61170170

Kopūstų kotletai iš avižinių dribsnių, grybų su uogų Pesto


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 162 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Atitirpinkite žiedinius kopūstus.
  2. Avižinius dribsnius išvirkite pasūdytame vandenyje 1:1, prieš baigiant virti, supilkite sojų padažą.
  3. Sutarkuokite su smulkia tarka svogūnus ir česnakus.
  4. Žiedinius kopūstus susmulkinkite trintuvu. Sumaišykite su avižiniais dribsniais, suberkite svogūnus su česnakais ir suplakite trintuvu.
  5. Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose ir apkepinkite 4 valg. šaukštuose augalinio aliejaus maždaug 10 min.
  6. Paruoškite padažą: nuo slyvos nulupkite odelę (patogiau būtų nuplikyti). Susmulkinkite jas trintuvu kartu su juodaisiais serbentais  ir riešutais. Perdėkite mišinį į dubenį, supilkite likusį augalinį aliejų, ir susmulkintus česnakus, čili pipirus, balzaminį actą ir druską. Viską kruopščiai išmaišykite.
  7. Papuoškite kotletus smulkiai kapotomis blakinėmis kalendromis ir užpilkite uogų pesto.
Rekomendacijos

Šiam patiekalui paruošti taip pat galima naudoti šviežiai šaldytas slyvas.

Ingredientai
Avižų dribsniai 150 g
Žiediniai kopūstai, 400g 1/2 pakuotės
Tarkuotos apkeptos morkos 1/3 stiklinės
Svogūnas 1 vnt.
Sojos padažas 1 šaukštas
Džiūvėsėliai 4 šaukštai
Augalinis aliejus 10 šaukštų
Kalendros 2 šakelės
Slyvos 200 g
Juodieji serbentai 1 stiklinė
Kepinti žemės riešutai 50 g
Kepinti migdolai 50 g
Česnakai 1 skiltelė
Balzamiko actas 3 šaukštai
Čili pipirai 1/2 vnt.
Druska pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS