Informacija telefonu: +370 61170170

"Polenta" su šparagais, pupelėmis ir graikiniais riešutais


  • Kiekis: 2 porcijos
  • Kalorijos: 150 kcal
  • Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas
  1. Šparagus ir pupeles apvirkite 2-3 min. verdančiame vandenyje, nupilkite vandenį, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir apdžiovinkite, paskui atsargiai išmaišykite su alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
  2. Išvirkite polentą pasūdytame vandenyje, nustatę vidutinę liepsną, maždaug 15 min., nuolat maišydami, tik neužvirinkite ir stebėkite santykį su vandeniu, kuris nurodytas pakuotėje.
  3. Įkaitinkite keptuvę. Keletą minučių pakepinkite šparagus ir pupeles, vieną kartą apvertę sudėkite garstyčias, pusės citrinos žievelę ir kepkite, maišydami maždaug 5 min. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
  4. Graikinius riešutus, česnakus sukapokite ir sumaišykite.
  5. Sudėkite polentą į lėkštes, o ant viršaus suberkite pupeles ir šparagus, apibarstykit graikiškais riešutais, likusia žievele ir petražolėmis, apšlakstykite citrinos sultimis.
Rekomendacijos

Šiam patiekalui paruošti naudokite greitai išverdančią polentą. Norint, kad išvirusi polenta būtų tiršta ir be gumulėlių, reikia suberti kruopas į šaltą vandenį ir energingai maišyti mediniu šaukštu. Išvirusią polentą reikia sukrėsti ant patiekalo tarytum pudingą, ir pjaustyti drėgnu peiliu.

Ingredientai
Šparagai 200 g
Žalios ankštinės pupelės, 400g 1/2 pakuotės
"Polenta" 100 g
Citrina 1 vnt.
Petražolės 5 šakelės
Garstyčios 1 šaukštas
Česnakai 1 skiltelė
Graikiniai riešutai 70 g
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS