Informacija telefonu: +370 61170170

Polentos užkepėlė su brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 130 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Išvirkite polentą pasūdytame vandenyje.
  2. Paruoškite padažą: česnakus smulkiai sukapokite, supilkite alyvuogių aliejų.
  3. Į kepimo skardelę su kepimo popieriumi įdėkite ploną sluoksnį polentos, rekomenduotina kuriam laikui ją palikti, kad šiek tiek sukietėtų.
  4. Brokolius apvirkite 5 min. verdančiame pasūdytame vandenyje. Perkoškite koštuvu ir užpilkite lediniu vandeniu, tam kad išsaugotų spalvą.
  5. Išdėliokite ant polentos saulėje džiovintus pomidorus ir brokolius, užpilkite padažu.
  6. Pakepkite įkaitintoje iki 190 °С orkaitėje 20 min.
Rekomendacijos

Polentą galima paruošti iš baltųjų arba geltonųjų miltų, nors geltonieji miltai naudojami rečiau. Pasirinkite labai rūpaus malimo kukurūzų miltus, kad patiekalas būtų vertingesnis. Iš smulkaus malimo miltų pagaminta košė bus švelnesnė ir kremo tekstūros.

Ingredientai
Brokoliai, 400g 1/2 pakuotės
Polenta 200 g
Saulėje džiovinti pomidorai 100 g
Česnakai 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS