Saldžiarūgštė kiauliena su kukurūzų, pupelių ir bolivinių balandų garnyru

Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 365 kcal
Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas
1. Išmuškite abi kiaulienos gabaliukų puses. Supjaustykite juostelėmis, apkepinkite iš visų pusių alyvuogių aliejuje, apibarstykite sezamo sėklomis.
2. Išvirkite bolivines balandas.
3. Nupilkite raudonųjų pupelių ir kukurūzų skystį.
4. Alyvuogių aliejuje 3 minutes kepinkite raudonąsias pupeles, sudėkite kukurūzus, bolivines balandas, išmaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes, uždengę dangčiu.
5. Paruoškite padažą: gilioje keptuvėje sumaišykite obuolių actą su sojų padažu, pomidorų pasta ir patroškinkite nustatę nedidelę temperatūrą. Suberkite cukrų, supilkite vandenį, sudėkite papriką supjaustytą plonomis juostelėmis. Nustatę nedidelę temperatūrą, patroškinkite apie 10 minučių. Paprika turi išlikti šiek tiek tvirta, o padažas - nepernelyg tirštas.
6. Į gilią lėkštę suberkite raudonųjų pupelių, kukurūzų ir bolivinių balandų garnyrą, ant viršaus sudėkite kiaulienos gabaliukus. Viską užpilkite saldžiarūgščiu padažu.
Rekomendacijos
Jeigu padažas pernelyg rūgštus, įberkite daugiau cukraus.
Ingredientai
Vapeur garuose ruoštos raudonosios pupelės, 425 ml | 1 skardinė |
Kukurūzai, 425ml | 1 skardinė |
Kiaulienos file | 400 g |
Bolivinės balandos | 300 g |
Alyvuogių aliejus | 6 šaukštai |
Sezamo sėklos | 1/2 šaukšto |
Sojų padažas | 8 šaukštai |
Obuolių actas | 6 šaukštai |
Vanduo | 100 ml |
Cukrus | 4 šaukštai |
Pomidorų pasta | 2 šaukštai |
Raudonoji paprika | 1/2 vnt. |
Druska | pagal skonį |
Receptai
-
Makaronų užkandėlė su daržovėmis
-
Avinžirnių kotletai iš morkų, bulvių su aguonomis
-
Kopūstų kotletai iš avižinių dribsnių, grybų su uogų Pesto
-
Kopūstų-grybų virtinukai su garstyčių padažu
-
Kuskusas su daržovėmis ir žvaigždanyžiu
-
Rizoto su grybais
-
Bulvių-kopūstų užkepėlė su provanso žolelėmis ir sezamo sėklomis
-
Kalmarai su špinatais ir aštriais pipirais
-
Lašišos file su daržovėmis, pikantiškam padaže
-
Briuselio kopūstai su kopūstų koše ir baziliku
-
"Fuzilini" su lašiša ir brokoliais
-
Tuno file su pupelėmis ir Pesto padažu