Informacija telefonu: +370 61170170

Saldžiarūgštė kiauliena su kukurūzų, pupelių ir bolivinių balandų garnyru


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 365 kcal
  • Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas

1. Išmuškite abi kiaulienos gabaliukų puses. Supjaustykite juostelėmis, apkepinkite iš visų pusių alyvuogių aliejuje, apibarstykite sezamo sėklomis.
2. Išvirkite bolivines balandas.
3. Nupilkite raudonųjų pupelių ir kukurūzų skystį.
4. Alyvuogių aliejuje 3 minutes kepinkite raudonąsias pupeles, sudėkite kukurūzus, bolivines balandas, išmaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes, uždengę dangčiu.
5. Paruoškite padažą: gilioje keptuvėje sumaišykite obuolių actą su sojų padažu, pomidorų pasta ir patroškinkite nustatę nedidelę temperatūrą. Suberkite cukrų, supilkite vandenį, sudėkite papriką supjaustytą plonomis juostelėmis. Nustatę nedidelę temperatūrą, patroškinkite apie 10 minučių. Paprika turi išlikti šiek tiek tvirta, o padažas - nepernelyg tirštas.
6. Į gilią lėkštę suberkite raudonųjų pupelių, kukurūzų ir bolivinių balandų garnyrą, ant viršaus sudėkite kiaulienos gabaliukus. Viską užpilkite saldžiarūgščiu padažu. 

Rekomendacijos

Jeigu padažas pernelyg rūgštus, įberkite daugiau cukraus.

Ingredientai
Vapeur garuose ruoštos raudonosios pupelės, 425 ml 1 skardinė
Kukurūzai, 425ml 1 skardinė
Kiaulienos file 400 g
Bolivinės balandos 300 g
Alyvuogių aliejus 6 šaukštai
Sezamo sėklos 1/2 šaukšto
Sojų padažas 8 šaukštai
Obuolių actas 6 šaukštai
Vanduo 100 ml
Cukrus 4 šaukštai
Pomidorų pasta 2 šaukštai
Raudonoji paprika 1/2 vnt.
Druska pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS