Informacija telefonu: +370 61170170

Spagetti su brokoliais, špinatais ir žaliomis alyvuogėmis karamelėje


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 150 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Brokolius apvirkite verdančiame vandenyje 5 min. Išimkite juos griebtuku, vandenį palikite. Atitirpinkite špinatus.
  2. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę įpylę 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, iki skaidrumo apkepinkite svogūnus, suberkite smulkintus česnakus, maltus čili pipirus ir dar  2-3 min. pakepkite.
  3. Sumaišykit brokolius su svogūnais, įpilkite 100ml skysčio, kuriame virė brokoliai, troškinkite.
  4. Suberkite špinatus, smulkiai kapotas petražoles, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos, išmaišykite ir po 1-2 min. nukelkite nuo ugnies.
  5. Stambiai supjaustykite alyvuoges ir apkepinkite mažoje keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus ir cukraus, kad pasidengtų karamele.
  6. Kitoje keptuvėje apkepkite anakardžio riešutus.
  7. Spagetti išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį, sudėkite į brokolių ir špinatų padažą, paskui viską išmaišykite.
  8. Patiekite, apibarstę alyvuogėmis ir riešutais.
Rekomendacijos

Norėdami, kad juodosios alyvuogės būtų su traškesne ir pikantiškesne plutele, prieš kepdami apvoliokite jas su miltais arba krakmolu. Geriau pasirinkti „Kalamata“ rūšies alyvuoges, nes jų minkštimas mėsingesnis ir sultingesnis. 

Ingredientai
Spagetti 320 g
Brokoliai, 400g 1/2 pakuotės
Smulkinti špinatai, 450g 1/7 pakuotės
Svogūnas 1 vnt.
Anakardžių riešutai 50 g
Alyvuogės be kauliukų 1 skardinė
Petražolės 3 šakelės
Česnakai 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus 6 šaukštai
Cukrus 1 šaukštas
Malti čili pipirai 1 arbat. šaukšt.
Druska pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS