Informacija telefonu: +370 61170170

"Brauni" su pupelėmis ir graikiniais riešutais


  • Kiekis: 6 porcijos
  • Kalorijos: 532 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas

1. Į puodą įpilkite 100 ml vandens. Suberkite į metalinį dubenį gabalėliais supjaustytą sviestą bei sulaužytą pienišką šokoladą ir, lėtai maišydami, ištirpinkite juos, įstatę dubenį į vandens vonelę. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol masė atvės.
2. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava.
3. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir supilkite paruoštą mišinį į dubenį su miltais.
4. Pupeles suberkite į šokolado masę.
5. Išpilstykite tešlą į formeles, išteptas sviestu, ir pakepkite 25 minutes įkaitintoje iki 180 °С orkaitėje.
6. Iškeptą braunį papuoškite graikinių riešutų puselėmis ir patiekite su vanilinių ledų kamuoliukais, apibarstę tarkuota apelsinų žievele.

Rekomendacijos

Norėdami, kad iškepusį pyragą arba tortą būtų galima lengvai ištraukti iš formelės, reikia neištraukiant kepinio iš formelės pastatyti jį ant šalto šlapio rankšluosčio. Iškepusį pyragą iš karto išnešti į vėsią vietą nereikia, nes jis gali sukristi.

Tam, kad patiekiami ledų kamuoliukai nesiridentų lėkštėje, galima po jais įpilti šiek tiek plaktos grietinėlės. Tuomet jie lėčiau tirps.  

Ingredientai
Vapeur garuose ruoštos raudonosios pupelės, 425 ml 1/2 skardinės
Kvietiniai miltai 200 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 5 šaukštai
Kakava 3 šaukštai
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukšt.
Pieniškas šokoladas 250 g
Sviestas 200 g
Graikiniai riešutai 100 g
Tarkuota apelsino žievelė 1,5 šaukštai
Vaniliniai ledai 400 g
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS