1. >Receptai
  2. >Avinžirniai indiškai

Avinžirniai indiškai

Vidutinio sunkumo
4 asmenims
30 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinė (310 g) „Bonduelle“ avinžirnių

1 v. š. indiškos prieskonių pastos „Tandoori“

3 v. š. aliejaus

300 g basmati ryžių

½ agurko

Maltų kuminų ir (arba) česnako (nebūtinai)

150 g graikiško jogurto

1 svogūnas

1 poras

1 raudonoji paprika

1 skardinė (400 ml) kokosų pieno

½ ryšelio kalendrų
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinė (310 g) „Bonduelle“ avinžirnių

1 v. š. indiškos prieskonių pastos „Tandoori“

3 v. š. aliejaus

300 g basmati ryžių

½ agurko

Maltų kuminų ir (arba) česnako (nebūtinai)

150 g graikiško jogurto

1 svogūnas

1 poras

1 raudonoji paprika

1 skardinė (400 ml) kokosų pieno

½ ryšelio kalendrų
  1. Žingsnis 1
    Avinžirnius perplaukite vandeniu ir palikite gerai nuvarvėti. Sumaišykite prieskonių pastą su 1 v. š. aliejaus. Įmaišykite avinžirnius ir atidėkite pasimarinuoti.
  2. Žingsnis 2
    Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukciją. Išpjaukite iš agurko sėklalizdį, agurką stambiai sutarkuokite. Sumaišykite agurką su jogurtu. Jei norite, pagardinkite žiupsneliu kuminų arba česnako.
  3. Žingsnis 3
    Susmulkinkite svogūną. Supjaustykite porą žiedais, o papriką kubeliais.
  4. Žingsnis 4
    Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 v. š. aliejaus. Apkepkite svogūną (1 min). Sudėkite į keptuvę papriką ir porą, kepkite viską kartu dar 4 min. Supilkite avinžirnius su visu skysčiu, kuriame jie marinavosi. Supilkite į keptuvę kokosų pieną ir pakaitinkite dar 3 min.
  5. Žingsnis 5
    Paskirstykite ryžius į 4 lėkštes. Šalia įdėkite avinžirnių masės. Apibarstykite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite su jogurto padažu.
Gaminimo patarimas
Jeigu į jogurto padažą įbersite smulkiai supjaustytų 1 mėtos šakelės lapelių, jis bus dar gaivesnis. Variantas su mėsa Naudokite 1 skardinę avinžirnių (150 g) ir 200 g vištienos krūtinėlės (sumaišykite su marinatu). Veganiškas variantas Naudokite kokosų jogurtą.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Makaronai su brokoliais ir rikotos sūriu

    Lengvai paruošiami makaronai, tinkantys kiekvienam. Brokoliai ir rikotos sūris – pikantiški šio gardaus patiekalo prieskoniai. Leisk jiems nustebinti jus ir jūsų svečius!

  • Itališkos avinžirnių salotos

    Keliaukite kartu su „Bonduelle“! Salotos, kuriose skonio receptorius stebins mocarelos sūris bei dar...

  • Bonduelle salotos

    Salotos – tai greitas, maistingas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Šis „Bonduelle“ gaivus patiekal...