1. >Receptai
  2. >Pyragas su špinatais ir grybais

Pyragas su špinatais ir grybais

Kviečiame išbandyti pyragą su špinatais ir grybais, kuris puikiai tiks kaip nesaldus desertas po vakarienės.
Lengvas
4 asmenims
40 minučių
Ingredientai
Ingredientai
4 žmonėms
1 paruošta naudoti apvali trapi tešla

500 g šaldytų lapinių špinatų

400 g baltųjų grybų

100 g parmezano arba Grana padano

1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys

4 valg. šaukštai grietinėlės
Ingredientai 4 porcijoms
1 paruošta naudoti apvali trapi tešla

500 g šaldytų lapinių špinatų

400 g baltųjų grybų

100 g parmezano arba Grana padano

1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys

4 valg. šaukštai grietinėlės
  1. Žingsnis 1
    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C Špinatus atšildykite mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje su trupučiu vandens, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Įmuškite kiaušinį ir grietinėlę ir viską išmaišykite.
  2. Žingsnis 2
    Tešlą iškočiokite ant kepimo skardos. Špinatų mišinį paskleiskite ant tešlos, aplinkui palikdami 3 cm laisvą kraštą.
  3. Žingsnis 3
    Grybus nusausinkite (skysčiu galite pagardinti sriubą ar ryžių rizotą). Išdėliokite juos ant špinatų.
  4. Žingsnis 4
    Pabarstykite pyragą parmezano sūriu. Sulenkite kraštus iki galo. Kiaušinio trynį išplakite su 1 a.š. vandens ir aptepkite kraštus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patiekite karštą arba atvėsusį.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Bulvių, žirnelių ir špinatų karis

    Špinatai, bulvės ir žirneliai gali sukurti neapsakomo skonio karį. Toks skonių tandemas privers pasijusti lyg sėdėtumėte autentiškoje Indijos kavinėje.

  • Croque-monsieur su špinatais ir ožkos sū...
  • Falafeliai su jogurtiniu padažu