1. >Receptai
  2. >Vegetariškos tortilijos

Vegetariškos tortilijos

Tortilijos – tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis meksikietiškas patiekalas. Šiandien tortilijų receptai kuriami iš skirtingų maisto produktų ir gardinami savitais prieskoniais. Dairotės greitai paruošiamo, ryškaus skonio recepto? Siūlome išbandyti lengvai pagaminamą vegetariškos tortilijos versiją. Jei norisi patiekalo su mėsa, į ingredientų sąrašą galite įtraukti, pavyzdžiui, maltą jautieną. Patiekalai iš tortilijų – smagi ir skani idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Taigi, kaip tinkamai pasiruošti?
Lengvas
2 asmenims
30 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
1 skardinės 212 ml Bonduelle kukurūzų

1/2 skardinės Bonduelle raudonųjų pupelių

1 svogūnas

1 skiltelė česnako

1/2 raudonosios paprikos

1 pomidoro

50 ml daržovių sultinio

1/2 čili paprikos

Druskos ir pipirų

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. smulkiai supjaustytų petražolių

4 tortilijos lakštų
Ingredientai 2 porcijoms
1 skardinės 212 ml Bonduelle kukurūzų

1/2 skardinės Bonduelle raudonųjų pupelių

1 svogūnas

1 skiltelė česnako

1/2 raudonosios paprikos

1 pomidoro

50 ml daržovių sultinio

1/2 čili paprikos

Druskos ir pipirų

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. smulkiai supjaustytų petražolių

4 tortilijos lakštų
  1. Žingsnis 1
    Nusausinkite Bonduelle kukurūzus ir raudonąsias pupeles.
  2. Žingsnis 2
    Svogūną, česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  3. Žingsnis 3
    Papriką, pomidorą nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
  4. Žingsnis 4
    Nuplaukite čili papriką ir šią smulkiai supjaustykite.
  5. Žingsnis 5
    Įpilkite į keptuvę aliejaus ir pakaitinkite. Suberkite česnaką, svogūną ir kepkite tol, kol svogūnas suminkštės.
  6. Žingsnis 6
    Suberkite smulkintas paprikas ir dar šiek tiek pakepkite.
  7. Žingsnis 7
    Supilkite sultinį ir sudėkite likusias daržoves. Viską troškinkite apie 5 minutes (skysčio neturi būti per daug).
  8. Žingsnis 8
    Leiskite masei šiek tiek atvėsti. Atvėsusią masę suvyniokite į tortilijos lakštą.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Čili troškinys

    Raudonosios pupelės tinka daugumoje patiekalų, tačiau čili troškinys be jų sunkiai įsivaizduojamas. Aromatingas, aštrus troškinys nukels į saulėtąją Meksiką ir sušildys kiekvieną. Mėgaukitės gardžia ir sočia meksikietiška vakariene su visa šeima ar svečiais. Norite pasigaminti troškinį greičiau? Pasinaudokite Bonduelle ingredientų rekomendacijomis ir šefo patarimais.

  • Meksikietiškos kukurūzų salotos

    Dar vienas gaminimo būdas, kuriuo kukurūzai įgaus naują skonio atspalvį – tai meksikietiškos kukurūz...

  • Kukurūzų pyragaičiai su tzatziki padažu

    Ar kukurūzai yra tas ingredientas, kurį norisi dėti visur? Pristatome gardų, sveikuolišką užkandį sp...

Tortilijos įdaro paruošimas – keli naudingi patarimai

Kaip patiekti tortilijas? Suteikite patiekalui spalvingumo ir apibarstykite suktinukus smulkintomis petražolėmis. Jeigu norisi, galima apibarstyti juos sūriu ir dar kelioms minutėms pašauti į orkaitę, kol sūris išsilydys. Tikriausiai visi patiekalai su tortilija gali būti gardinami pasirinktais padažais. Jų pasirinkimas platus, nes tinka tiek aštrūs, tiek švelnūs padažai. Be to, galite pasirinkti sveikesnę alternatyvą – natūralų arba graikišką jogurtą.

Ruošiant patiekalą, raudonąsias pupeles patariama nuplauti po tekančiu vandeniu. Tokiu būdu pašalinamas konservavimo skystis. Visas daržoves galima pjaustyti taip, kaip patogu, nuo to patiekalo skonis nepakis. Svarbiausia jas tinkamai nuplauti. Nors tai atrodo elementarus žingsnis, yra keli svarbūs niuansai. Patarimus, kaip teisingai plauti daržoves, rasite čia.

Kaip teisingai vynioti tortilijų suktinukus?

Kiekvienas tortilijų receptas skiriasi. Vis dėlto, norintys mėgautis tradiciniu patiekalu gautą masę turėtų suvynioti į lakštus (kai kuriais atvejais įdaras ir skrudinti lakštai patiekiami atskirai). Tikriausiai kiekvienas, pirmą kartą gaminantis, šį unikalų patiekalą, susiduria su iššūkiu – kaip suvynioti lakštus, kad įdaras nekristų. Tiesa, tortilijas galima sukti, lankstyti ar tiesiog perlenkti. Pasirinkimą neretai lemia:

  1. įdaro konsistencija;
  2. valgymo būdas (ar norite valgyti rankomis, ar su įrankiais).

Šis vegetariškas tortilijos receptas yra šiek tiek skystesnės masės, nes dedamas sultinys. Atsižvelgiant į tai, geriausia tortiliją sulankstyti taip, kad viršus būtų atviras, o apačia – uždara. Išskleiskite lakštą prieš save, šiek tiek žemiau vidurio sudėkite gautą masę. Pirmiausia užlenkite lakšto apačią į viršų, o paskui šonus į lakšto vidurį. Tokiu būdu sulankstytą tortiliją lengva valgyti, nes įdaras neiškris.

Tortilija taip gali būti lankstoma „sluoksniais“. Šis būdas itin patogus, kai maisto produktai dedami atskirai. Patieskite lakštą prieš save ir padarykite vertikalų įpjovimą nuo lakšto centro iki apačios. Mintyse padalinkite jį į keturis trikampius – du viršuje ir du apačioje. Ant kiekvieno trikampio dėkite skirtingus ingredientus, tai gali būti mėsa, sūris, daržovės ir padažas. Pradėkite lankstyti nuo to trikampio, kuris įpjautas ir kaskart lenkite visus į vieną pusę. Sulankstytos tortilijos forma turėtų priminti didelį trikampį sudarytą iš keturių sluoksnių.

Tortilijos receptai ir jų įvairovė

Jeigu paieškoje įvedėte „tortilija receptai“ ar „tortilija receptas“, tikriausiai radote itin daug patiekalų variacijų. Tam, kad receptą būtų lengviau išsirinkti, siūlome atsižvelgti į tai, kokius maisto produktus norite dėti. Dažniausiai šie palengvina pasirinkimą.

Kaip jau įsitikinome, tortilijos receptai yra itin lengvai pritaikomi pagal individualų skonį. Galima pasigaminti tortilijas su vištiena ir gvakamole arba meksikietiškas tortilijas su gaiviomis salotomis. Kiekvienas receptas unikalus, tačiau visus juos vienija tradiciniai meksikietiškos virtuvės maisto produktai – kukurūzai ir raudonosios pupelės. Minėtosios ankštinės daržovės yra ne tik sočios, bet ir naudingos organizmui.

Receptai su tortilija sužavės tiek suaugusius, tiek išrankius mažuosius, kuriems įtikti nėra taip lengva. Nebijokite eksperimentuoti ir nustebinkite draugus, šeimos narius ar svečius. Ryžkitės kulinarinėms kelionėms po įvairias pasaulio šalis kartu su Bonduelle.