Informacija telefonu: +370 61170170

Salotos su perlinėmis kruopomis, kukurūzais, pomidorais ir žaliuoju užgardu


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 200 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Prieš pradedant virti perlines kruopas jas būtina 1 val. mirkyti vandenyje.
  2. Virkite kruopas pasūdytame vandenyje 15-20 min., vėliau perplaukite ir palaukite, kol atvės.
  3. Pomidorus perpjaukite pusiau, supjaustykite svogūnus žiedeliais, žalumynus smulkiai sukapokite.
  4. Įberkite viską į dubenėlį, kuriame yra kruopos, suberkite cukrų, citrinų sultis, žalumynus, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus pagal skonį. Viską išmaišykite.
  5. Išdėliokite į lėkštes, ant viršaus apibarstykite kukurūzus.
Rekomendacijos

Užmerkite perlines kruopas šiltame vandenyje nakčiai. Tuomet jos išvirs gerokai greičiau.

Ingredientai
Kukurūzai, 425ml 1/2 skardinės
Vyšniniai pomidorai 10 vnt.
Perlinės kruopos 70 g
Raudonasis svogūnas 1 vnt.
Krapai 3 šakelės
Petražolės 3 šakelės
Citrina 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Cukrus 1/2 valg.š.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS