Informacija telefonu: +370 61170170
Salotos su tunais ir baltosiomis pupelėmis

Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 146 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Paruošimo būdas
- Nulupkite bulves ir virkite, kol suminkštės. Leiskite atvėsti ir supjaustykite kiekvieną bulvę į 6-8 skilteles.
- Supjaustykite pomidorus, susmulkinkite tuną.
- Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų, grūdėtąsias garstyčias ir tamsųjį balzamiko actą.
- Suplėšykite nuplautus ir nusausintus salotų lapus, sudėkite ant indo ar porcijinių lėkščių dugno. Vienu sluoksniu šalia vienas kito sudėkite bulvių skilteles, pridėkite pupeles, tuną, pomidorus ir kaparėlius.
- Truputį pasūdykite salotas ir užpilkite pikantišku padažu.
Rekomendacijos
Sudėtingesnis variantas: pridėkite virto ir stambiai pjaustyto kietai virto kiaušinio
Ingredientai
Tunas savo sultyse | 2 skardinės |
Vapeur garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml | 1/2 skardinės |
Vyšniniai pomidorai | 20 vnt. |
Romaninės salotos | 2 ryš. |
Bulvės | 2 vnt. |
Kaparėliai | 180 g |
Grūdėtosios garstyčios | 2 šaukšteliai |
Balzamiko actas | 2 šaukštai |
Alyvuogių aliejus | 2 šaukštai |
Druska | Pagal skonį |
Receptai
-
Salotos su kukurūzais, melionais ir paprikomis
-
Salotos su tunais ir baltosiomis pupelėmis
-
Žalios salotos su raudonosiomis pupelėmis, tunais ir sezamo sėklomis
-
Salotos su gražgarstėmis, pievagrybiais ir keptomis bulvėmis
-
Salotos su ananasu, pupelėmis ir greipfrutu
-
"Miks" salotos su garstyčių padažu
-
Šiltos lęšių salotos
-
Lašiša pikantiškai su kopūstais
-
Špinatų salotos su lašiša ir greipfrutu
-
Artišoko salotos su pievagrybiais ir burokėlių lapais
-
Salotos su brokoliais, vyšniniais pomidorais ir apelsinais
-
Salotos su perlinėmis kruopomis, kukurūzais, pomidorais ir žaliuoju užgardu