Informacija telefonu: +370 61170170

Aromatinga jautienos sriuba su lęšiais


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 205 kcal
  • Paruošimo laikas: 80 min.
Paruošimo būdas

1. Jautieną supjaustykite 2 сm kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, iš visų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje maždaug 10 minučių.
2. Salierus ir morkas stambiai supjaustykite. Svogūnus supjaustykite pusmėnuliais, česnakus — skiltelėmis. Išdėliokite daržoves keptuvėje ir kepkite, maišydami, 8 minutes.
3. Į puodą supilkite sultinį, užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą.
4. Mėsą ir apkepintas daržoves sudėkite į puodą, įdėkite nuluptus ir perpjautus į 4 dalis pomidorus,  rozmarinus ir raudonėlius, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 1 valandą.
5. Pabaigoje įdėkite lęšius, įberkite druskos, pipirų, užvirinkite ir išjunkite.
6. Patiekiant apibarstykite šviežiomis susmulkintomis kalendromis.

Rekomendacijos

Į puodą, kuriame verda patiekalas, prieskonius berkite šaukštu, o ne tiesiai iš jų laikymo indo. Sudrėkę nuo garų, prieskoniai greitai praranda kokybę. 

Ingredientai
Vapeur garuose ruošti lęšiai, 425 ml 1 skardinė
Jautiena 700 g
Salierai 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakai 6 skiltelės
Pomidorai 4 vnt.
Mėsos sultinys 1200 ml
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Džiovintas rozmarinas 1/4 arbat. šaukšt.
Džiovintas raudonėlis 1/3 arbat. šaukšt.
Kalendra 5 šakelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS