Informacija telefonu: +370 61170170

Brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba su kukurūzų paplotėliais


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 89 kcal
  • Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas
  1. Neatitirpintus brokolius sudėkite į puodą su cukinijų ir salierų griežinėliais. Įpilkite vandens, kad 1 cm apsemtų daržoves, įdėkite druskos, pipirų ir virkite, kol suminkštės.
  2. Kitame puode taip pat virkite žiedinius kopūstus ir svogūnus.
  3. Trintuvu atskirai suplakite abi sriubas.
  4. Kol sriuba verda, kukurūzų paplotėlius supjaustykite trikampiais ir  5 minutėms sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180° C, kol paskrus.
  5. Norėdami patiekti: pirma supilkite žalią sriubą, ant jos - baltą, užpilkite alyvuogių aliejaus, pabarstykite trupučiu vidutinio rupumo druskos ir sausoje keptuvėje pakepintomis juodo sezamo sėklomis. Patiekite su kukurūzų paplotėliais.
Rekomendacijos

Norėdami gauti sniego baltumo žiedinius kopūstus, į puodą įdėkite citrinos rūgšties arba citrinos sulčių, tik ne per daug, kad nesugadintumėte kopūstų skonio. Pakanka 1/8 citrinos sulčių arba keleto kristalų rūgšties. Balinimo savybių turi ir actas.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai, 400g 1 pakuotė
Brokoliai, 400g 1 pakuotė
Salierai 1 stiebas
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 1 skiltelė
Cukinijos 1 vnt.
Juodas sezamas 1/2 šaukšto
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Kukurūzų paplotėliai 2 vnt.
Druska Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS