Informacija telefonu: +370 61170170

Grikių sriuba su grybais ir bulviniais rutuliukais


  • Kiekis: 2 porcijos
  • Kalorijos: 129 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Nuskuskit bulves, išvirkite jas, sutrinkite į tyrelę ir palaukite, kol atvės.
  2. Svogūnus smulkiai supjaustykite, grybus ir morkas nupilkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir apdžiovinkite.
  3. Grybus supjaustykite į 4 dalis, apkepinkite su augaliniu aliejumi, kol išgaruos skystis, sudėkite morkas ir susmulkintus svogūnus, apkepinkite viską kartu iki auksinio atspalvio.
  4. Išvirkite grikius.
  5. Į bulvių tyrelę suberkite druską ir miltus, išmaišykite. Turi gautis tiršta tešla, kurią galima butų kabinti šaukštu.
  6. Užvirinkite 600ml vandens. Valgomuoju šaukštu suformuokite kukulaičius ir sudėkite juos į verdantį vandenį, išmaišykite. Kukulaičiams iškilus į paviršių, suberkite grikius, pakeptus grybus, daržoves ir kapotas petražoles. Išmaišykite, užvirinkite ir pavirkite 3-4min. kol sutvirtės.
  7. Įberkite druskos, pipirų  ir patiekite, papuošę petražolėmis.
Rekomendacijos

Kukulaičius galima padaryti ir taip: iš tešlos suformuokite maždaug 2 cm skersmens „dešrelę“ ir supjaustykite peiliu 45 laipsnių kampu.

Ingredientai
Marinuoti pievagrybiai TRADITIONAL, 580ml 1/2 skardinės
Grikiai 50 g
Svogūnas 1 vnt.
Tarkuotos apvirtos morkos 1/3 stiklinės
Petražolės 3 šakelės
Bulvės 4 vnt.
Kvietiniai miltai 50 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS