Informacija telefonu: +370 61170170

Lęšių sriuba su "Bulgur" kruopomis


  • Kiekis: 2 porcijos
  • Kalorijos: 120 kcal
  • Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas
  1. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepinkite puode su aliejumi, kuriame virsite sriubą.
  2. Svogūnus sumaišykite su pomidorų pasta, smulkiai supjaustytais čili pipirais ir paprika, kepkite 3-4 min.
  3. Įpilkite verdančio vandens, kad dengtų kruopas, užvirinkite ir pavirkite ant silpnos ugnies maždaug 20 min., kol išvirs. Suberkite lęšius ir dar 5 min. pavirkite.
  4. Kai išvirs sriuba, įberkite druskos ir suberkite mėtas. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti mažiausiai 10 min.
Rekomendacijos

Norėdami, kad „Bulgur“ kruopos būtų pikantiškesnio skonio, prieš virdami užmerkite jas šaltame vandenyje ir sumaišykite su vienos citrinos išspaustomis sultimis, palikite 30-40 minučių.

Ingredientai
Bulguru kruopos 100 g
Vapeur garuose ruošti lęšiai, 425 ml 1 skardinė
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Malta paprika 1 arbat. šaukšt.
Čili pipirai 1 vnt.
Mėtos 20 g
Druska pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS