Informacija telefonu: +370 61170170

  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 87 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Užvirinkite 1l vandens ir sumažinkit liepsną.
  2. Susmulkinkite laimo lapus, imbierą supjaustykite skritulėliais ir suberkite į sultinį, palaukite, kol užvirs, ir pavirkite 1-2 min.
  3. Supjaustykite šitaki grybus stambiais griežinėliais, o grybus enoki - pusiau. Sudėkite juos į sultinį ir vėl užvirinkite. Sudėkite pupeles, pomidorų pastą ir maltus čili pipirus ir vėl užvirinkite.
  4. Įpilkite kokoso pieną, sudėkite žiedeliais supjaustytus čili pipirus, pašildykite sriubą šiek tiek mažiau nei 1 min., supilkite laimo sultis.
  5. Beruošiant sriubą išvirkite ryžius. Paslėgdami sudėkite į nedidelį dubenėlį ir apversdami padėkite ant lėkštės suformuodami bokštelį, patiekite su sojų padažu.
  6. Į kitą lėkštę supilkite sriubą, papuoškite šviežios blakinės kalendros lapeliais.
Rekomendacijos

Džiovintus šitaki grybus reikia užmerkti šiltame vandenyje 2-3 valandoms, o geriau nakčiai. Jeigu laiko turite mažai, prieš virdami grybus panardinkite juos į vandenį nors 45 minutėms, šiek tiek apibarstę grybus cukrumi. Vėliau ištraukite šitaki grybus ir atsargiai nuspauskite. Neišpilkite vandens, kuriame buvo užmerkti grybai: perkošus per marlę, su šiuo vandeniu galima išvirti sriubą arba patroškinti daržoves.

Ingredientai
Imbieras 100 g
Širitaki grybai 6 vnt.
Enoki gold grybai 3 vnt.
Žalios ankštinės pupelės, 400g 1/4 pakuotės
Ryžiai 100 g
Kokoso pienas 800 ml
Laimas 1 vnt.
Laimo lapai 4 vnt.
Pomidorų pasta 2 šaukštai
Sojos padažas 2 šaukštai
Čili pipirai 1 vnt.
Malti čili pipirai 1 arbat. šaukšt.
Kalendros 6 šakelės
Druska pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS