Informacija telefonu: +370 61170170

Trinta kopūstų-pupelių sriuba su bulvių traškučiais


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 160 kcal
  • Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas
  1. Pašildykite puode 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, lengvai pakepkite svogūną ir česnaką.
  2. Sudėkite žiedinį kopūstą kartu su česnaku ir svogūną, 2-3 min. pakepkite.
  3. Nupilkite ir nuplaukite pupeles, atidėkite 3 valgomuosius šaukštus, likusius sudėkite į puodą.
  4. Įpilkite 800 ml vandens ir uždenkite dangčiu. Kai užvirs vanduo, įberkite druskos ir pipirų. Pridenkite dangčiu ir ant mažos ugnies virkite 10-15 min., kol suminkštės žiediniai kopūstai.
  5. Kol virs sriuba, paruoškite bulvių traškučius: labai plonai žiedeliais supjaustykite bulvę ir pakepkite karštame aliejuje, išdėliokite juos ant popierinio rankšluoščio, kad pradžiūtų.
  6. Susmulkinkite daržoves trintuvu. Supilstykite į lėkštes, sudėkite anksčiau paliktas pupeles ir papuoškite bulvių traškučiais bei smulkiai sukapota petražole.
Rekomendacijos

Bulvių traškučius galima iškepti orkaitėje sudėjus ant kepimo popieriaus. Ištepus aliejumi juos reiktų kepti nustačius maksimalią ugnį maždaug 4-6 min.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai, 400g 2 pakuotės
Vapeur garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml 1 skardinė
Svogūnas 1 vnt.
Bulvė 1 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus 7 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS