Informacija telefonu: +370 61170170

Trinta špinatų, migdolų sriuba su muskatiniu riešutu


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 220 kcal
  • Paruošimo laikas: 60 min.
Paruošimo būdas
  1. Nestambiai supjaustykit morkas, bulves, svogūną ir saliero stiebą. Įdėkite druskos, pipirų, muskato riešutų ir pradėkite virti.
  2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir nuimkite žievelę, supjaustykit pomidorą ir sudėkit į sriubą. Virkite, kol išvirs bulvė. Jei bus buljono perteklius, perkoškit, bet nenupilkit perdaug, nes gausis per tiršta sriuba.
  3. Padžiovinkite migdolus keptuvėje arba orkaitėje ir sumalkite juos į miltus.
  4. Atšaldytus špinatus sudėkite į sriubą ir viską kartu virkite dar 5 min.
  5. Visas daržoves kartu su buljonu susmulkinkite su blenderiu. Įdėkite susmulkintų migdolų ir citrinos žievelę. Jeigu trūksta, įdėkite muskato riešuto, pagal skonį pabarstykite druskos ir pipirų, išmaišykite ir pavirkite dar 5 min.
  6. Patiekite papuošę svogūno žiedais, citrinos žievele ir migdolų trupiniais.
Rekomendacijos

Tam, kad migdolų miltai nebūtų kartūs, butina nuo migdolų nulupti odelę. Prieš tai reikia užpilti juos verdančiu vandeniu ir palikti 10min. Po to odelė išbrinks ir ją bus lengva nulupti. Prieš malimą butina išdžiovinti migdolus. Malti geriausia kavamale.

Ingredientai
Šaldyti špinatų lapai 1/2 pakuotės
Bulvės 4 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Salierai 2 stebai
Citrina 1 vnt.
Migdolai 100 g
Muskato riešutas 50 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS