1. >Receptai
  2. >Meksikietiškas troškinys

Meksikietiškas troškinys

Atraskite naujus skonius ir nusikelkite į saulėtąją Meksiką kartu su Bonduelle meksikietišku troškiniu. Spalvingas, sotus ir gardus patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Lengvas ir itin greitai paruošiamas meksikietiškas troškinys su faršu leis nustebinti šeimos narius ar užsukusius svečius. Toliau dalinamės receptu ir keliais naudingais patarimais.
Lengvas
4 asmenims
20 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinės Bonduelle kukurūzų su žirneliais ir raudonosiomis paprikomis;

500 g maltos mėsos;

150 g ryžių;

150 g salsos padažo;

2 vnt. geltonojo svogūno;

1 skardinės trintų pomidorų;

1 v. š. aliejaus kepimui;

druskos, pipirų, paprikos prieskonių, cukraus.
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinės Bonduelle kukurūzų su žirneliais ir raudonosiomis paprikomis;

500 g maltos mėsos;

150 g ryžių;

150 g salsos padažo;

2 vnt. geltonojo svogūno;

1 skardinės trintų pomidorų;

1 v. š. aliejaus kepimui;

druskos, pipirų, paprikos prieskonių, cukraus.
  1. Žingsnis 1
    Ryžius išvirkite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.
  2. Žingsnis 2
    Kol verda ryžiai, nulupkite geltonuosius svogūnus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais.
  3. Žingsnis 3
    Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite mėsą bei smulkintus svogūnus. Viską pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir cukrumi. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės svogūnas.
  4. Žingsnis 4
    Į mėsos mišinį sudėkite ryžius, Bonduelle kukurūzus su žirneliais ir raudonosiomis paprikomis bei skardinę trintų pomidorų. Viską išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes.
  5. Žingsnis 5
    Mėsos ir daržovių mišinį pagardinkite salsos padažu, druska, pipirais ir paprikos prieskoniais pagal skonį. Viską dar 5 minutes patroškinkite ir patiekite.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigamindami itališką užkandį „bruschetta“.

  • Ryžių salotos su pupelėmis, brokoliais i...

    Salotos kitaip! Ryžiai, brokoliai, pupelės ir paprikos sukurs netikėtą skonių margumyną. Pasitikėkit...

  • Žaliosios salotos su mocarelos sūriu

    Salotos su trijų rūšių žaliomis daržovėmis bei mocarelos sūriu puikiai tiks papildyti jūsų vitaminų ...

Meksikietiškas troškinys su faršu – naudingi patarimai

Pirmiausia, viską rekomenduojama gaminti viename inde – tokiu būdu meksikietiškas troškinys (receptas gali būti tiek su mėsa, tiek vegetariškas) geriausiai įsisavins visų ingredientų skonius ir kvapus. Norintiems pasigaminti tikrą meksikietišką troškinį, reikėtų rinktis maltą jautieną. Žinoma, galutinis pasirinkimas priklauso nuo individualių poreikių, todėl galima rinktis ir maltą kiaulieną, ir kalakutieną ar vištieną.

Šis meksikietiškas troškinys gali būti patiektas kartu su pjaustytu arba trintu avokadu. Sudėję troškinį į dubenėlius, ant viršaus suberkite mažais gabaliukais pjaustytą avokadą. Jeigu norite avokadą sutrinti, galite jį pagardinti žaliosios citrinos sultimis, raudonojo svogūno ir pomidorų kubeliais. Liko šiek tiek troškinio? Mėsos ir daržovių masę galite susukti į tortilijų lakštus!

Jeigu norite mėsos troškiniui suteikti dar didesnės maistinės vertės, į receptą galite įtraukti ir raudonąsias Bonduelle pupeles. Prieš tai pupeles nusausinkite ir suberkite kartu su kukurūzais. Be to, raudonosios pupelės gali būti puiki alternatyva mėsai, jeigu norisi pagaminti vegetarišką meksikietišką patiekalą. Norintiems aštrumo, siūlome patiekalą pagardinti aitriosios paprikos prieskoniais arba dar vienas puikus pasirinkimas – meksikietiškas čili troškinys.

Spalvinga meksikietiška virtuvė – receptų gausa

Vieni iš dažniausiai meksikiečių naudojamų ingredientų – pupelės, kukurūzai ir avokadai. Dėl to tradiciniai meksikiečių patiekalai pasižymi ne tik aromatų, bet ir spalvų gausa. Tad jeigu norite išbandyti meksikiečių virtuvės receptus, siūlome pasigaminti tradicinį čili troškinį, takus, kukurūzų traškučius (nachos), buritas ar enčiladą.

Meksikos virtuvė taip pat žavi padažų gausa. Vienas populiariausių – gvakamolė, kuri puikiai dera kartu su kukurūzų traškučiais, takais, buritais ar net mėsos troškiniais. Dėl to bene kiekvienam meksikietiškam patiekalui galite suteikti ne tik išskirtinio skonio, bet ir daugiau ryškių spalvų.

Geriausia tai, kad kone kiekvieną meksikietišką patiekalą galima pritaikyti ir vegetarams. Viena geriausių mėsos alternatyvų – pupelės, kuriose yra daug baltymų, skaidulų, vitaminų, reikalingų mūsų organizmui. Daugiau informacijos apie tai, kodėl verta valgyti ankštinius augalus, rasite čia. Tad jeigu aktualūs būtent vegetariški patiekalai, galite pasigaminti gardžias vegetariškas tortilijas su pupelėmis arba tortilijas su salotomis ir natūraliu jogurtu.

Nesvarbu, norite nustebinti artimuosius pietumis, ar svečius gardžia vakariene, meksikietiškas troškinys – receptas, kurį lengva pritaikyti prie kiekvieno poreikių ir nustebinti sodriais skoniais. Rinkitės Bonduelle ir keliaukite po įvairių šalių virtuves tiesiog savo namuose.