Informacija telefonu: +370 61170170

  • Kiekis: 2 porcijos
  • Kalorijos: 210 kcal
  • Paruošimo laikas: 40 min.
Paruošimo būdas
  1. Svogūnus, grybus nеstambiai supjaustykite ir iškepkite aliejuje. Suberkite druską, pipirus ir troškinkite nustatę didelę liepsną, kol išgaruos skystis. Paskui atvėsinkite.
  2. Sorų kruopas išvirkite, patrinkite, kol pavirs koše, pagardinkite druska pagal skonį ir palaukite, kol atvės.
  3. Suformuokite kroketus: ant sorų kruopų sudėkite nedidelį kiekį grybų įdaro, sandariai užlankstykit bandelę ir suformuokit iš jos kamuoliuką. Apvoliokit ją džiūvėsėlių miltuose ir kepkite fritiurinėje, kol susidarys auksinė plutelė.
Rekomendacijos

Norėdami, kad išvirtos sorų kruopos būtų pikantiškesnio skonio, virdami galite įberti šių žolelių: čiobrelio, raudonėlių, mairūno, baziliko. Puikiai dera čiobreliai ir šiek tiek pagrūstos česnakų skiltelės. Įdomus skonis, neįprastas pikantiškas aromatas.

Ingredientai
Sorų kruopos 100 g
Marinuoti pievagrybiai TRADITIONAL, 314ml 1 stikl.
Svogūnai 1 vnt.
Džiūvėsėliai 7 šaukštai
Augalinis aliejus 7 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS