Informacija telefonu: +370 61170170

Sumuštiniai su raudonosiomis pupelėmis ir saldžiais pipirais


  • Kiekis: 6 porcijos
  • Kalorijos: 120 kcal
  • Paruošimo laikas: 30 min.
Paruošimo būdas
  1. Į foliją suvyniokite saldžiuosius pipirus ir 15 min. pakepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Atvėsinkite ir nuvalykite.
  2. Pusiau žiedais supjaustykite svogūną. Pašildykite keptuvėje alyvuogių aliejų, sudekite svogūną, rozmarino lapus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas pagels. Suberkite papriką, viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite.
  3. 3-5 min. orkaiteje, įkaitintoje iki 180 °C, padžiovinkite duoną.
  4. Į kiaurasamtį supilkite pupeles tam, kad nupiltumėte skystį. Perdėkite viską į maišiklį, pridėkite pakeptus pipirus ir 1/4 pakepto svogūno. Suplakit viską į vientisą masę.
  5. Plokščia peilio puse sutraiškykite alyvuoges. Česnako skiltelėmis įtrinkit duoną.
  6. Pašlakstykite duoną likusiu alyvuogių aliejumi, sudėkite ant duonos piurė iš pipirų ir pupelių, likusį pakeptą svogūną ir alyvuoges, papuoškite baziliko lapais ir rukola.
Rekomendacijos

Prieš kepant saldžius pipirus labai svarbu juos nuplauti ir išdžiovinti. Dantų krapštuku pradurkite skyles, kad nesprogtų kepant. 

Ingredientai
Duona (su grūdais) 5 gabaliukai
Raudonosios pupelės, 425 ml 1 skardinė
Raudonasis svogūnas 1 vnt.
Saldūs raudoni pipirai 1 vnt.
Alyvuogės be kauliukų 1/2 skardinės
Rozmarinas 2 šakelės
Bazilikai 2 šakelės
Rukola 50 g
Česnakai 2 skiltelės
Malta paprika 1/2 arbat. šaukšt.
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS