Informacija telefonu: +370 61170170

Žalių žirnelių ir šparagų putėsiai su peletrūnu


  • Kiekis: 4 porcijos
  • Kalorijos: 78 kcal
  • Paruošimo laikas: 210 min.
Paruošimo būdas
  1. Šparagus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite kartu su žirneliais, kol suminkštės. 6 valg. šaukštus žirnelių palikite patiekimui, kitas daržoves suplakite trintuvu.
  2. Želatiną 5 minutėms užmerkite citrinų sultimis. Vėliau lėtai pašildykite nedideliame puode, kol išsilydys, bet neužvirkite.
  3. Supilkite želatiną ir peletrūno lapelius į daržovių tyrelę, įberkite druskos ir viską kruopščiai išmaišykite.
  4. Masę sudėliokite į formeles ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 val.
  5. Prieš patiekdami putėsius neišimkit jų iš formelių, tiesiog papuoškite juos žaliaisiais žirneliais ir peletrūno šakelėmis.
Rekomendacijos

Labai svarbu pasirinkti šviežius šparagus. Renkantis reikia atsižvelgti į šiuos pagrindinius kriterijus: stiebeliai turi būti blizgūs ir lygūs, o juos vieną į kitą patrynus, jie turi čežėti, ne sulinkti, o sulūžti, išsiskiriant sultims, galvutės lapeliai turi būti prigludę.

Ingredientai
Žalieji žirneliai, 400g 1 pakuotė
Šparagai 300 g
Želatina 18 g
Citrinos sultys 75 ml
Peletrūnas 2 šakelės
Druska pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS