Avinžirniai

Avinžirniai
Ankštinis augalas, auginamas dėl neįprastų sėklų, kurios primena avino galvą su paukščio snapu. Tai yra trečias populiariausias ankštinis augalas po pupelių ir žirnelių.
100 g avinžirnių - 54 kcal
Turi proteino, ląstelienos, fosforo, kalio, vitamino C, provitamino A, kalcio, geležies.
Energijos sėklos
Avinžirniuose yra ląstelienos, kuri sąlygoja tinkamą virškinimo sistemos darbą, širdies būseną, o taip pat ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje. Jie aprūpina kūna energiją, kuri palaipsniui suvartojama nesukeliant padidėjusio kraujo spaudimo.
…šimtai skirtingų būdų
Arabų šalyse avinžirniai yra pagrindinis ingridientas tokiems tradiciniams jų patiekalams kaip humusas, falafelis (šiltas kamuoliuko formos užkandis) ar kuskusas. Jie taip pat sumalami į miltus, kurie dedami į padažus ar naudojami paruošti kavos pakaitalus. Avinžirniai taip pat dedami į sriubas ir salotas. Indijoje ir Pakistane jauni avinžirniai vartojami kaip daržovės. Keptos jų sėklos – rytinių šalių delikatesas.