Kopūstai

Kopūstai
Kopūstų šeimą sudaro daugiau nei 100 įvairių rūšių.
100 g kopūstų – 31 kcal
Turi fosforo, mangano, vario, kalio, kalcio, geležies, natrio, vitaminų A, B, C ir E.
Medicininė daržovė
Jau senovės Romoje kopūstai buvo labai vertinami kaip naudingos daržovės ir buvo naudojami įvairių odos negalavimų ir uždegimų gydymui. Jie turi sieros junginių, kurie daro nuostabią įtaką odai, nagams ir plaukams. Kopūstai turi priešvėžinių medžiagų ir padeda skydliaukės funkcionavimui. Jie taip pat gali padėti reguliuoti kūno temperatūrą, virškinimo bei kvėpavimo sistemoms. Kopūstai turi priešuždegiminių, antiseptinių ir skausmą malšinančių savybių.
Lieknėjimas su kopūstais
Puikus vitaminų, mineralinių druskų šaltinis, turintis mažai kalorijų ir turtingas vertingų elementų, ko pasėkoje yra vienas pagrindinių ingridientų svorį mažinančių žmonių dietose.